Imago Parterapi / Imago Terapi for par i Fredensborg, Nordsjælland

Velkommen til Imago Parterapi i Fredensborg, Nordsjælland. Imago Terapi er en af vejene frem, når der er krise, problemer eller brug for udvikling i dit parforhold. Start parterapi i dejlige omgivelser kun en halv times kørsel fra København. Alle er velkomne!

Parterapi
Ved udvikling, kriser og problemer i parforhold.

 

Første gang, velkomst
1 session á 2,5 time kr. 1.700 incl. moms

 

Tidspunkt og pris
Mandag til fredag kl. 8.30 - 21.30.
Kr. 1.450 pr. session á 1,5 time
Kr. 1.700 pr. session á 2,0 timer 
Kr. 1.950 pr. session á 2,5 time

Ingen tillæg for aften. 
  

Hos
Parterapeut Jette Havgry MPF. Se min praksis her. 
Sted
Kongstadhus, Stationsvej 7 st.,
3480 Fredensborg.

Bestil tid
Mobil 26 52 45 18 • jettehavgry@gmail.com  

Bliv kontaktet - udfyld her: 
Kontaktperson: *
Adresse: *
Postnummer: *
By: *
Telefon: *
E-mail: *
Besked *
Anti-Spam Code:

*  Skal udfyldes
Tak for din henvendelse! Jeg kontakter dig så hurtigt som muligt. 

 

På denne side kan du læse mere om .......
Vil du vide endnu mere?
Baggrund for Imago Parterapi

Beskrivelse af Imago Parterapi

Eksempler på udtalelser fra Imago Parterapi

Imago Terapi er godt for mange par
Alle kan være med til Imago Parterapi

Imago Parterapi i korte eller lange sessioner

Velkommen til Imago Parterapi
Imago betyder billede

Forskellen på Imago Terapi og traditionel parterapi

Imago Parterapi hjælper med . . .

Imago Parterapi er enestående

Andre links om parterapi

Baggrund for Imago Parterapi


Vi har behov for nære relationer
Hvis vi ikke formår at knytte tætte og dybe relationer til andre mennesker, er der en stor risiko for at livet kan blive både ensomt og ulykkeligt. Ny forskning peger på, at tætte menneskelige relationer har en afgørende betydning for vores sundhed og velbefindende i alle aldre og at de er vigtige i forhold til at føle, at livet er meningsfuldt at leve. Vi har behov for at opprioritere tid til at være sammen, fastholde evnen til at fordybe og forpligte os i de nære relationer for i længden at kunne trives som mennesker.

Problemer i parforholdet
Det betyder dog ikke, at parforholdet altid er en dans på roser – det er almindeligt, at der opstår konflikter – både overfladiske og dybe. Det kan ske, at vi støder ind i hinandens forudfattede meninger, særheder eller bagage fra fortiden så skænderier, tilbagetrækning eller kulde bliver mere eller mindre hverdagskost. Så føler vi os ikke set, hørt og forstået. Vi får svært ved at tale sammen og tænker mest på, at hvis bare den anden ville forandre sig, så ville alt blive godt.

Bagdøren ud - eller et liv som hund og kat
Nogle tager bagdøren ud af forholdet i håb om at en affære, mere arbejde eller alkohol kan dulme smerten, men som regel bliver det bare værre og mere kompliceret. Andre accepterer det velkendte liv som "hund og kat" og lever i praktiske, men parallelle liv uden gnist og varme. Men det behøver ikke at komme så vidt. Der er hjælp at hente, når I går i Imago Parterapi.


Tilbage til oversigten


Beskrivelse af Imago Parterapi


Imago parterapi er god kontakt
Imago Parterapi er kort fortalt en terapeutisk platform for god kontakt imellem mennesker. Ved hjælp af Imago Terapi skabes der kontakt mellem mennesker i en afslappet, tryg og sikker atmosfære, som afløser den afstandstagende, kolde eller fjendske stemning, der kan være er opstået i forholdet. Det giver parterne en ny oplevelse af hinanden som to individuelle mennesker, der er tæt knyttet og som hører sammen - men på en anderledes fri, respektfuld og imødekommende måde end tidligere.


Imago Terapi opbygger forholdet
Derudover er Imago Parterapi også et fundament, hvorfra det er muligt, at få følelsesmæssigt afløb for den eventuelle vrede, der har hobet sig op, uden at det går unødigt hårdt ud over din partner. Når luften er renset, kan forholdet opbygges ved at værdsætte det gode, der er ved din partner og at kigge på og løse de problemer, I har i parforholdet. Romantikken kan så småt begynde at vende tilbage, og det bliver lettere at se fremad igen og skabe nye fælles visioner. 

Tilbage til oversigten


Eksempler på udtalelser fra Imago Parterapi


”Ja – dybt suk – det er præcist det, jeg mener …. og jeg tror faktisk godt, at jeg selv kunne gøre noget anderledes for, at det blev bedre…”

”Sur … nej, jeg er egentlig ikke sur på dig, jeg er mere bitter over det der skete dengang, det er som om, min vrede er størknet, har sat sig fast …. men den løsner sig lidt, når jeg taler om det.”

”Det er rart, at det her er kommet frem i lyset … at du endelig har fået sagt det. Det er første gang, vi rigtigt har talt om det her … det føles virkelig godt!”


Imago Parterapi i Fredensborg
- tæt på Humlebæk, Hørsholm, Holte, Hillerød, Helsinge og Helsingør.


”Det undrer mig virkelig, at du vil gøre det for mig, for os – det havde jeg aldrig nogen sinde troet på, at du ville …. Det gør mig glad!!”

"Jeg længtes efter at nogle ville spørge, om jeg ville være med, så jeg blev en del af fællesskabet. Jeg ønsker at blive inddraget, når du og dine børn taler om at holde ferie..."   

”Nej, det jeg sagde var, at jeg ofte føler mig presset i de situationer. Jeg sagde ikke, at det var dig der pressede mig … det er ikke dig, der gør noget galt … det er mig selv!” 

Tilbage til oversigten


 Imago Terapi er godt for mange par


Problemer der kan bearbejdes med Imago parterapi
Imago Parterapi er effektivt for stort set alle par, uanset hvem de er, hvilke problemer de har og hvor alvorlig krisen er. Eksempelvis kan man ved hjælp af Imago Parterapi bearbejde frustrationer over manglende nærhed, kommunikation, opgavefordelinger i hjemmet, børneopdragelse, familie, arbejde, sygdom, sorg, angst, seksualitet, utroskab, separation og skilsmisse, ligesom det også er muligt, at dele forventninger, drømme og visioner for det fremtidige forhold ved hjælp af denne metode.

Situationer hvor Imago Parterapi relevant
Imago Parterapi henvender sig bl.a. til par, der

1. ønsker at tage ansvar for egen udvikling og fælles vækst,
2. vil rydde op i alt det, der ligger og ulmer fra årene der gik,
3. er kørt fast og har brug for en effektiv støtte til at komme videre,
4. lever et praktisk parallelt liv og længes efter magi, livfuldhed og drømme,
5. er tæt på at gå fra hinanden, men ønsker at give forholdet en sidste chance,
6. har taget beslutning om skilsmisse, men som af hensyn til eventuelle børn ønsker at værne om den dialog, der skal fortsætte efter skilsmissen.


Imago Parterapi i Fredensborg
  
Fri parkering og dejlige omgivelser.

Også akutte tider. 

 


Alle kan være med til Imago Parterapi


Ud over lyst til at prøve noget nyt kræver det absolut ingen forudsætninger at gå i Imago Parterapi. Alle kan være med, og er der noget, der forekommer dig at være vanskeligt i dialogen, er hjælpen lige ved hånden. Som terapeut er jeg der for at guide og støtte Jer igennem processen.  

Imago Parterapi i korte eller lange sessionerJeg bruger Imago Parterapi på to forskellige måder i min praksis:

Udelukkende Imago Terapi
Den ene måde er i parterapi, der udelukkende er baseret på Imago Terapi. Disse sessioner varer 1,5 time og koster kr. 1.100. For at komme helt til bunds i parforholdets vigtigste problemområder skal man regne med at tage 10 – 12 sessioner. I kan eventuelt speede forløbet op ved, efter nærmere aftale med mig, at tage to sessioner på samme dag eller aften. Gør I det tilbyder jeg en rabat på kr. 400. Prisen for tre timer er således kr. 1.800.
 

Imago og andre former for terapi

Den anden måde er almindelig parterapi, hvor jeg bruger Imago Terapi på udvalgte problemstillinger, som én blandt mange forskellige andre metoder. Disse sessioner varer 2,5 time og koster kr. 1.500. Her skal man regne med et forløb på 6 – 8 sessioner fordelt på ca. et halvt år.
 
Lidt er bedre end intet
Det vil altid gælde at lidt terapi er meget bedre end ingen. I kan vælge om I foretrækker korte eller lange sessioner, om I vil have få eller mange sessioner og om der skal være kort eller lang tid imellem vores aftaler. Der er masser af muligheder for at justere, så der bliver råd til parterapi, uanset hvordan Jeres økonomi i øvrigt ser ud. Og har I brug for vejledning om, hvad der er bedst, så ring bare til mig. Jeg er til at tale med. Mit mobil nummer er 26 52 45 18.

Velkommen til Imago Parterapi


Tilbage er der bare at byde Jer velkommen til Imago Parterapi i Fredensborg, Nordsjælland. Jeg glæder mig til at træffe Jer og indvie Jer i en terapeutisk verden, som er anderledes, forunderlig, inspirerende, virksom og helende både for Jer og Jeres parforhold. Ring til mig på mobil 26 52 45 18, fortæl mig lidt om Jeres problemstilling og sig, at I er interesserede i Imago Parterapi, så aftaler vi et tidspunkt, hvor vi kan mødes.  


Tilbage til oversigten


Vil du vide endnu mere?
- Læs uddybende om Imago terapi her:

Imago betyder billede


Hvad betyder Imago?
Imago er det latinske ord for billede, og når det gælder Imago Parterapi, henviser ordet til flere forskellige relevante betydninger:


Kærlighedens terapi
For det første refererer Imago til et ideelt billede af kærlighed, kærlighed som den ser ud, når den er bedst – tæt, bekræftende og tilfredsstillende på en fri og ubesværet måde. Derfor er der også mange, der kalder Imago Terapi for kærlighedens terapi.

Barndommens oplevelser
For det andet refererer Imago til det billede, du dannede af kærlighed tidligt i livet som spæd / barn. Det billede, du skabte, kommer af den måde hvorpå dine nærmeste omsorgspersoner din mor, far eller andre vigtige personer har forholdt sig til dig - og til hinanden på. Dette har dels betydning for dit partnervalg, dels danner det billede, du har taget med dig fra barndommen ind i voksenlivet også ofte en ubevidst baggrund for din egen adfærd og forventninger til dit parforhold.

Dit syn på din partner
For det tredje refererer Imago også til det billede, vi alle har af hinanden. Det kan ske, at det billede vi har dannet os af vores partner slet ikke passer med, hvordan personen i virkeligheden er. Det kan ske, når vi konsekvent misfortolker det, den anden siger, tillægger vedkommende negative intentioner eller udelukkende ser, hører og fremhæver vedkommendes mangler eller svagheder. Når parforholdet lider under, at den ene eller begge parter har vredet billedet af den anden skævt, kan Imago Terapi være med til at genoprette billedet, så det igen bliver mere rigtigt.

Dit selvbillede
For det fjerde kan Imago forstås som det billede, vi har af os selv. Vores selvbillede er mange gange baseret på og stærkt begrænset af de billeder, vi har fra vores forældre. Kun ved at blive bevidst om og ændre på disse sider af os selv, vil vi blive i stand til at forme vores eget parforhold, så det passer til vores partners ønsker og behov – og ikke til vores mere eller mindre bevidste forestillinger om hvad vores forældre ville have ment, gjort, ønsket eller sat pris på i en tilsvarende situation.


Tilbage til oversigten


Forskellen på Imago Parterapi og traditionel parterapi


1. Terapeutens rolle er anderledes i Imago Terapi
I Imago Parterapi er det et væsentligt træk, at terapeuten ikke tager del i dialogen. Terapeuten kommer som udgangspunkt heller ikke med analyser, tolkninger, vurderinger, standpunkter, viden, gode råd, tips og tricks etc. I stedet er det terapeutens opgave at skabe en tryg ramme for den samtale, der skal foregå mellem parterne og guide parterne igennem denne. Det er parret selv, der er eksperter, mens terapeutens har rollen som vejleder, facilitator eller coach i processen. Grundtanken er, at udviklingen skal ske i relationen mellem parterne for det er der, den primære kærligheds-relation er og det er der, det tætte følelsesmæssige behov skal dækkes.

2. Dialogen imellem parterne er styret i Imago parterapi
Imago Terapi er især kendt for den tryghedsskabende og tilknytningsfremmende samtaleform. I Imago dialogen tilgodeses begge parter ligeværdigt og man skiftes til at tale og lytte, så begge parter føler sig set og hørt. Begge parter får igen kontakt med følelserne og denne kontakt skaber grobund for en dybere kærlighed, en større lidenskab og ofte også en fornyet lyst til at være intimt sammen med partneren igen.

3. En bestemt form for dialog
Den grundlæggende proces er den anerkendende dialog, som har en fast struktur. Dialogen består grundlæggende af fire trin: Spejling (aktiv lytning), summary (sammenfatning), validering (anerkendelse) og empati (indføling).

Det, der adskiller Imago dialogen fra andre samtaler, og som gør metoden meget effektiv, er at det sædvanlige lag af tolkninger, analyser og (ned)vurderinger sorteres fra sammen med de mange forskellige forsvarsmekanismer, man ofte er tilbøjelig til at beskytte sig selv med. Tilbage bliver en samtale, der er baseret på en langt større åbenhed, nysgerrighed og opmærksomhed og dette er i sig selv med til at forvandle indstillingen til partneren til noget mere positivt.

I begyndelsen er der en meget fast struktur i dialogerne, men efterhånden som metoden indlæres vil samtalen foregå som en mere og mere almindelig, naturlig og flydende proces. Med lidt øvelse kan parret selv bruge metoden, som efterhånden bliver en systematisk og fremadrettet måde at tale sammen på om vigtige emner. Til sidst er samtaleformen indarbejdet i en sådan grad, at parret rutinemæssigt bruger den i hverdagen og dermed automatisk forebygger problemer i forholdet.

4. Konstruktive løsninger med Imago terapi
Med Imago parterapi begynder der hurtigt at opstå en gensidig forståelse, velvillighed og enighed – hvor der tidligere har været det modsatte. Der begynder at komme konstruktive løsninger, konkrete aftaler og ændret adfærd i kølvandet af de frustrationer, parterne måtte have haft over hinanden, og håbet om at forholdet igen kan blive godt, og igen kan komme til at indeholde det, der er vigtigt for én vokser session for session.


Tilbage til oversigten


 Imago Parterapi hjælper med . . .


Imago Parterapi hjælper med at

1. skabe et nyt billede af din partner
2. bearbejde tilbagevendende konflikter, frustrationer og beklagelser – og anmode om ny adfærd
3. være rummelig så vrede og raseri kan opløses
4. gen-romantisere forholdet
5. udvikle en ny vision om parforholdet som kilde til udvikling, glæde og tilfredsstillelse.

Det er således på forhånd relativt veldefineret, hvad Imago terapi går ud på og hvad man indholdsmæssigt kan forvente af at gå i Imago Parterapi.


Imago Parterapi er enestående


Imago skaber kontakt
En af de ting der gør Imago terapi enestående, er den mulighed metoden giver for at etablerer en øjeblikkelig og direkte kontakt imellem parterne. Det er min erfaring, at det netop er denne kontakt og dette intime nærvær, som mange mennesker savner og længes inderligt efter i deres parforhold. Når parforholdet bliver alt for praktisk anlagt, kammer det let over, så det at samarbejde bliver til at modarbejde hinanden ganske enkelt, fordi det ikke er samarbejdet vi primært længes efter, men derimod en inderlig, følelsesmæssig intim, varm og sjælelig kontakt med ”den eneste ene” – den, som de fleste nok husker fra dengang, hvor forelskelsen var på sit højeste. Oplever vi denne enestående kontakt bare en sjælden gang imellem, skal samarbejdet nok komme af sig selv, ens velvilje kører ganske enkelt meget langt på literen, når den får den type brændstof, som tæt og ægte kontakt giver.


Imago Parterapi forbinder fortiden med nutiden og fremtiden
Imago Terapi er helhedsskabende fordi bevidstheden om tidligere indlærte mønstre og oplevede følelser i forhold til tidligere partnere eller forældre forbindes med nutidens frustrationer over partneren, som igen forbindes med de længsler, man måtte have for det fremtidige forhold. Imago Parterapi binder således historien om ens person sammen, så den både tydeliggøres og udvikles på en og samme tid.


Imago Parterapi er empati
Vi ved fra neuropsykologisk forskning, at hjernen er foranderlig, og at vi livet igennem via indfølende kommunikation og trygge relationer kan ændre på vores hjernefunktioner og dermed også på vores psyke og selvoplevelse. Imago Terapi er dialog, som er baseret på denne epokegørende viden om empati og de sociale relationers afgørende betydning for hjernens vækst og psykens udvikling. Imago Parterapi kan kort sagt hele og udvikle mennesker - og selvfølgelig også relationen imellem dem.

Tilbage til oversigten


Imago Parterapi i Fredensborg, Nordsjælland
Ring og bestil tid hos parterapeut Jette Havgry MPF på telefon 26 52 45 18 eller klik her.


Tilbage til toppen:
Imago Parterapi / Imago Terapi for par i Fredensborg, Nordsjælland.
 

Læs mere om parterapi:
Parterapi - i medgang, modgang og tomgang.
Jalousi i Jeres parforhold
Parterapi ved utroskab
Bedre kommunikation i dit parforhold
Parterapi ... når penge og økonomi er udfordringen
Tale om skilsmisse? Start parterapi!
Parterapuet Jette Havgry MPF

Tilbage til hovedsiden:
ID Psykoterapeut Jette Havgry, Fredensborg, Nordsjælland.

Imago Parterapi i Nordsjælland.Tæt på Humlebæk, Hørsholm, Holte, Hillerød, Helsinge og Helsingør.
Alle er velkomne!


© Copyright Jette Havgry. Kopiering forbudt. Alle rettigheder forbeholdes.
Privatpraktiserende ID-Psykoterapeut MPF Jette Havgry HD(A)| Stationsvej 7, st. | 3480 Fredensborg | Tlf.: +45 26 52 45 18 | jettehavgry@gmail.com