Gruppeterapi mod eksamensangst
Sted:
Kongstadhus, Stationsvej 7 st., 3480 Fredensborg.

Tidspunkt: Torsdage kl. 15.30 - 17.30.

Uge: 17,18, 19, 21, 22, 23, 24, 25. Ialt 8 gange.  

Pris: Kr. 1050 pr. gang. Depositum ved tilmelding: Kr. 1200.

Sidste tilmeldingsfrist: Torsdag den 23. marts 2023. 
LUKKET FOR TILMELDING


Tilmelding: Mobil 26 52 45 18 / jettehavgry@gmail.com

Symptomer
Hører du til dem der kender angstsymptomer som hjertebanken, svedeture, mavepine, hovedpine, svedige hænder, appetitløshed, træthed, søvnløshed, koncentrationsbesvær, hukommelsesbesvær, tristhed og negative tanker om dig selv og dine evner, når du skal til eksamen eller bare hører ordet eksamen?

Udmatter angstens symptomer dig i en sådan grad, at der er risiko for at du må melde dig syg på eksamensdagen? - Eller er der risiko for at du må møde op i en så dårlig forfatning, at du måske vil få en lavere karakter end du burde have haft og måske dumper? - Er du bange for at angsten får et akut tag i dig, så den sorte klap går ned, du begynder at hyperventilere eller græde før eller under eksamen? - Er du sikker på at eksamen vil blive en lang ydmygelse eller på anden måde blive en rigtig dårlig oplevelse…

- så er denne gruppe noget for dig!

I gruppeterapien
-
bearbejder vi din eksamensangst på tre forskellige måder, nemlig

1) Vi arbejder med at komme til en forståelse af hvem du er og hvad den bagvedliggende årsag til din angst er. Blandt flere andre mulige årsager til eksamensangst kan nævnes stress, personlige problemer, lavt selvværd, negative tanker, manglende selvtillid, perfektionisme, præstationsangst, problemer med at tilrettelægge eksamensperioden eller bevare koncentrationen under forberedelsen. Vi arbejder os hen imod en accept af tingenes tilstand og kigger så på de muligheder du har for at påvirke eller ændre dit liv i en retning, der på længere sigt vil give dig større trivsel.

2) Den anden måde vi bearbejder din eksamensangst på, er ved at genoprette din psykiske balance og reducere dit generelle stressniveau. Dette sker ved hjælp af meget enkle kropsøvelser, meditation og åndedrætsarbejde, som alle kan være med til.  

3) Den tredje måde hvorpå vi bearbejder din eksamensangst er ved, at du lærer at tackle den konkrete angstprovokerende eksamenssituation. Jeg bruger kognitiv terapi, og vi arbejder her på kort sigt så risikoen for, at du får angstsymptomer bliver mindre eller helt forsvinder. Dermed kan du få at den bedst mulige oplevelse og det bedst mulige resultat til eksamen.  
   
Afhængig af hvad der er relevant for gruppens deltagerne arbejder vi med de temaer, problematikker, metoder og værktøjer, der er nyttige i forbindelse med eksamensangsten. Som eksempler herpå kan jeg  nævne:

- Visualisering af den gode eksamensoplevelse.
- Hjælp til at ændre dine personlige adfærdsstrategier, så de bliver mere hensigtsmæssige.
- Øvelse i at bruge din stemme, formulere dig klart og tydeligt både verbalt og nonverbalt.
- Finde skjulte ressourcer, der kan hjælpe dig i den vanskelige situation.
- Identificere positive tanker og støttende overbevisninger.
- Give dig viden om forskellen på maksimering og optimering af din præstation.
- Give dig viden om hvad den balancerede ambition dækker over.
- Oparbejde din koncentrationsevne via øvelser.     

Hver deltager, som har lyst til det, har desuden mulighed for at få ca. 45. minutters intensiv, individuel terapi som en del af gruppeterapien. 

Tilmelding
Jeg glæder mig til at modtage din tilmelding på mobil 26524518 / jettehavgry@gmail.com og ser frem til et tillidsfuldt, åbent og dynamisk gruppeterapiforløb, hvor der er plads til alle deltagere. Oplys venligst din alder, uddannelsesinstitution / skole samt klassetrin ved tilmeldingen.  

Baggrund
Jeg har undervist unge mennesker på gymnasialt niveau  i mange år og jeg har både varetaget rollen som lærer og censor ved hundredvis af eksaminationer. I de roller har jeg været vidne til, hvor kedeligt tingene kan udvikle sig, når angsten får lov at styre på et så betydningsfuldt, men kort øjeblik i livet, som eksamen jo unægtelig er. Som ID-psykoterapeut og NLP-uddannet har jeg hjulpet flere studerende igennem en svær eksamenstid på en måde, som har gjort et dybt indtryk på dem, haft stor betydning for deres resultater og videre liv. 

Tilbage til
Gruppeterapi: Oversigt over grupper
Baggrund: Generelt om angst

Hovedsiden: ID Psykoterapeut Jette Havgry, Fredensborg - velkommen

© Copyright Jette Havgry.

Privatpraktiserende ID-Psykoterapeut MPF Jette Havgry HD(A)| Stationsvej 7, st. | 3480 Fredensborg | Tlf.: +45 26 52 45 18 | jettehavgry@gmail.com