Psykoterapi i Kongstadhus

Kongstadhus danner en stabil, solid og smuk ramme om min  psykoterapeutiske privatpraksis, som jeg med stor tilstrømning af klienter har drevet siden starten af 2008. Mit terapilokale hører absolut til blandt de aller bedste og er du nysgerrig efter at vide, hvordan her ser ud, så er du meget velkommen til at klikke på billederne herunder.
Se billederne

Rundtur i mit psykoterapeutiske univers
I det følgende vil jeg tage dig med på en rundtur i mit terapeutiske univers, hvor jeg er at finde så godt som hver dag, året rundt. 

Jeg har indrettet min praksis i et solbeskinnet hjørne af det gamle, sjælfulde Kongstadhus. Hoveddøren er to-fløjet så store mennesker føler sig også velkomne. 

Som klient kommer du først ind i en mindre entré med plads til at hænge overtøjet og stille skoene. Herefter kommer du ind i en lidt større hall, der er smukt indrettet og hvor der altid er friske blomster. Fra hall´en er der nedgang til selve terapirummet gennem to fløjdøre, hvorover der med guldskrift står Carpe Diem. Skriften er en vigtig påmindelse om at "gribe dagen" og de øjeblikke, den rummer.  

Du kommer ned i terapirummet, som ligger i niveau med jorden via en lille trappe. Trappen bliver af og til taget i brug i forbindelse med udviklingsprocesserne - den er f.eks. god til at illustrere forskelle / ligheder i status og rang - og den er rigtig god, når man som klient har brug for at se det hele sådan lidt oppefra.


Selve terapirummet er indrettet i et stort, rummeligt og lyst lokale med højt til loftet. Et hjørne af rummet er indrettet med to komfortable stole, et lille rundt bord og en stor, flot plante. I det store rum danner møblementet en afgrænset, sikker og tryg ramme for den personlige og fortrolige samtaleterapi og eventuelle arbejde med opmærksomhed det, der sker i kroppen. Med en ekstra stol er rammen sat for parterapi og familieterapi.

Der er masser af plads til at bevæge sig i rummet - både mentalt, følelsesmæssigt og kropsligt og gulvet danner ofte platform for aktive og kreative psykoterapeutiske
processer.

For nogle klienter betyder musik meget - også som en dimension i terapien. I hjørnet ved trappen har jeg et anlæg, som jeg bruger, når musik og til tider også dans indgår i processen.   

På den ene væg har jeg en reol til opbevaring af materialer og redskaber. Jeg har lærreder, masser af papir, karton og pap i forskellige kvaliteter og farver, der er dukker, sten og oliefarver m.fl. i et hav af nuancer samt modellervoks til at gøre de mere abstrakte former håndgribelige. En kasse med forskellige  redskaber står også til klientens disposition.

På den anden væg hænger der et stort, klassisk billede af Leonardo Da Vinci. Leonardo beskæftigede sig indgående med mennesket, hvilket jeg også gør som psykoterapeut. Billedet viser, at det er mennesket, klienten, der er i centrum.

Der er symbolsk luft mellem klyngerne af bøger i min reol, så skulle der dukke en klient op med en helt ny og anderledes problemstilling har jeg både lyst og plads til at udforske, hvad det handler om.   

Rummet er udelukkende forbeholdt psykoterapi og den personlig heling eller udvikling som denne adstedkommer. Der foregår ikke andre aktiviteter i lokalet og det bliver ikke brugt til opbevaring af uvedkommende genstande. Jeg lufter grundigt ud mellem hver klient og skifter vandet i karaflen ud med frisk, så jeg på denne måde altid kan tilbyde mine klienter et både fysisk og energimæssigt rent rum, at være i.   
Jeg beskriver ofte det terapeutiske rum som klientens frirum. I dette er man fri for de traditionelle forventninger, almindelig pli og snævre, sociale bånd. Man kan undersøge det man vil under trygge, sikre og fortrolige forhold. Man kan tillade sig selv at være udtryksfuld, nysgerrig og eksperimenterende i forhold til sine egne tanker og følelser – og ganske uforpligtende prøve, hvordan hvordan det opleves, når man som person ekspanderer og vokser. 

Med disse ord byder jeg dig velkommen i mit univers, jeg glæder mig til at træffe dig :-)

Tilbage til h
ovedsiden:
ID Psykoterapeut Jette Havgry, Fredensborg, Nordsjælland. Tæt på Hillerød, Helsingør og Hørsholm.
Velkommen!

© Copyright Jette Havgry.

Privatpraktiserende ID-Psykoterapeut MPF Jette Havgry HD(A)| Stationsvej 7, st. | 3480 Fredensborg | Tlf.: +45 26 52 45 18 | jettehavgry@gmail.com