Rygestop ved hjælp af psykoterapi i Fredensborg, Nordsjælland

Ønsker du rygestop / rygeafvænning kan jeg hjælpe dig vha. psykoterapi her i min private praksis i Fredensborg, Nordsjælland. Langt de fleste mennesker kan klare sig med et almindeligt rygestopkursus, men for andre skal der mere til. Er du en af dem, så ring til mig på mobil 26 52 45 18 og bestil tid for din første rygestopsession.  

Psykoterapi: Rygestop / rygeafvænning. 

Hos: ID Psykoterapeut Jette Havgry MPF.  

Sted: Kongstadhus, Stationsvej 7, 3480 Fredensborg, Nordsjælland.


Tidspunkt: Alle hverdage kl. 8.30 - 18.00.  

Pris: Kr. 850 pr. session af 1,5 time.


Bestil tid: Mobil 26 52 45 18 • jettehavgry@gmail.com


Mennesker, der kan have glæde af rygestop ved hjælp af psykoterapi

Har du røget i mange, mange år? - Forsøgt at holde op mange gange uden held? - Har du en fornemmelse af, at der gemmer sig noget psykologisk bag din rygning eller manglende evne til at stoppe? - Går det dig ualmindeligt meget på at være social udstødt som ryger? - Er du deprimeret? - Er du gravid eller i fertilitetsbehandling?  - Meget ung? - I risikogruppen pga. af kronisk sygdom, immobilitet, overvægt eller stress?  - Har du allerede fået en rygerelateret sygdom som f.eks. dårligt hjerte, blodprop, nedsat lungekapacitet eller cancer? - Eller ved du bare, at der skal noget ud over det sædvanlige til, for at du kan stoppe med at ryge?

 

Så kan jeg tilbyde dig det, du sikkert har brug for, nemlig et individuelt terapiforløb, hvor du nænsomt, men effektivt bliver hjulpet både før, under og efter dit rygestop.


Metode for rygestop

Når du stopper med at ryge ved hjælp at psykoterapi gør du det efter det princip man kalder "en kold tyrker". Det vil sige at du ikke bruger nogen form for nedtrapning, hjælpemidler, substituerende produkter eller trøstende adfærd i form af indtagelse af andre rusmidler, mad eller drikke.

At stoppe med at ryge på denne måde, er ikke det samme som hovedkuls at kaste dig ud i rygestoppet og på den måde sætte dit nervesystem i højt beredskab. Tværtimod. Gennem psykoterapien gør du op med det liv du på godt og ondt har haft som ryger, lærer dit indre nikotin-uhyre at kende og finder de ressourcer, hvormed du kan bekæmpe det. Ved at vende opmærksomheden indad lærer du de fysiske symptomer på abstinenser at kende og lærer at rumme disse. Skulle dit system alligevel reagere på dit rygestop med f.eks. panik angst vil du også være forberedt på det og ved, hvordan du skal forholde dig. 

Hjælper rygningen dig i det daglige til at slappe af, få endnu mere fra hånden eller bringe nerverne i ro - ja, så finder vi sammen ud af, hvordan du kan klare situationerne uden cigaretterne. Du lærer at tage tiden i brug som din ven - og rent psykologisk lærer du at vende, det du tror er et tab til en stor gave og gevinst. Dermed vil du holde det dårlige humør og irritation for døren. Når du er helt klar stopper du med at ryge, idet du udfører et lille ritual i forbindelse med rygning af din sidste cigaret. Der er tale om et overgangsritual, der både markerer et farvel til det, der var og et goddag og velkommen til det liv, der kommer.      
 
Når du på denne måde er holdt op med at ryge, vil du finde ud af, at du næsten kan holde op med at gøre hvad som helst i dit liv, hvis det er det, du vil. Du kender nu en universal fremgangsmåde som kan komme dig til gode i mange andre sammenhænge, hvor du ønsker at skabe forandring. Som en ekstra positiv sideeffekt vil dit selvværd, selvtillid og selvrespekt også få et løft i den rigtige retning.

Gennemfør dit rygestop med psykoterapi i Fredensborg, Nordsjælland

Glæd dig til et uforglemmeligt terapiforløb og et vellykket rygestop - det bedste du nogensinde har gjort for dig selv. Ring til mig på mobil 26 52 45 18 eller skriv på jettehavgry@gmail.com og bestil en tid til individuel rygestop terapi.
 
Jeg glæder mig til at høre fra dig!

Rygestop / rygeafvænning - psykoterapi også ved en eventuel efterreaktion

Hos nogle mennesker kan der komme en efterreaktion, når de stopper med at ryge. Reaktionen kan gå på sorg, traumer, svigt, identitet eller følelser som vrede, skyld, skam eller en inderlig følelse af fortrydelse. Det er ikke på forhånd til at vide, om der vil komme en reaktion og i givet fald hvilken, men kommer der én, kan jeg som uddannet psykoterapeut rumme den og du vil du få en umiddelbar lindring og lettelse for det, der nu engang har vist sig. Hvorvidt du så efterfølgende ønsker at fortsætte i terapi for at bearbejde det, der er kommet op eller løse de problemer der er, kan du tage stilling til senere, hvis det overhovedet bliver aktuelt.

Rygestop kan give angst og depression

Rygeafvænning kan give følelsesmæssige problemer


Rygestop - min egen personlige erfaring

Jeg har selv tyve års erfaring som ryger, heraf ti år som ryger, der konstant har ønsket og forsøgt at stoppe uden held. Jeg har - stort set - prøvet alle mulige måder at stoppe på, og har måtte konstatere at ingen af dem hjalp i det lange løb - og at enkelte af dem bare gjorde ondt endnu værre. På baggrund af alle de erfaringer de mislykkede forsøg gav mig, blev jeg til sidst ved egen hjælp i stand til at stoppe med at ryge. Jeg har således været en normalvægtig ikke-ryger de sidste syv år, og er et udemærket eksempel på, at det virkelig kan lade sig gøre at holde op, også selvom det er meget svært.


Rygestop - individuel psykoterapi virker

I.flg. Cochrane Instituttets* konklusioner om rygestopmetoder, der er baseret på en gennemgang af al international forskning, er individuel terapi blandt de metoder, som "virker" - i modsætning til mange andre kendte rygestopmetoder, som kun virker "måske" eller "slet ikke". 


Rygestop i Nordsjælland - store tab kan undgås med psykoterapi

Rygning giver umådelig store tab både for rygeren selv og de nærmeste pårørende.

For rygeren selv handler det meget om tab af livskvalitet og helbred. Gennem mit arbejde i plejen har jeg været vidne til den store kval og lidelse cigaretterne giver specielt i  den sidste del af livet, hvor sporene efter dem bliver mere mærkbare. Rygning giver blandt andet svære problemer med hjertet og blodomløbet tillige med  lungerne og vejrtrækningen. Det er ikke nødvendigt at gå nærmere i detaljer, men for dem, der er ramt, er det mere pinefuldt end de fleste kan forestille sig.  

Rygning påfører også de pårørende store tab. Jeg har selv mistet min mor og en meget nærtstående ven pga. cancer forårsaget  af rygning. Begge døde meget hurtigt, i en unødvendig tidlig alder og savnet af den begge er stort.   


Jeg glæder mig derfor over, at jeg personligt, gennem terapien, kan bidrage med et anderledes og meget oprigtigt bud på, hvordan man stopper med at ryge, således at de store tab kan undgås - både for rygerne selv og deres pårørende. 

Fuldfør dit rygestop med psykoterapi i Fredensborg, Nordsjælland  

Glæd dig til et uforglemmeligt terapiforløb og et vellykket rygestop - det bedste du nogensinde har gjort for dig selv. Ring til mig på mobil 26 52 45 18 eller skriv på jettehavgry@gmail.com og bestil en tid til individuel rygestop terapi.
 
Jeg glæder mig til at høre fra dig!

*The Cochrane Collaboration er et internationalet netværk af individer og institutioner der beskæftiger sig med systematisk at indhente,  vedligeholde og analysere effekten af sundhedsfremmende foranstaltninger. Kilde: Politikken den 16.08.2007.

Tilbage til toppen:
Rygestop / rygeafvænning vha. psykoterapi i Fredensborg, Nordsjælland.

Tilbage til fanebladet:
Psykoterapi

Tilbage til h
ovedsiden:
ID Psykoterapeut Jette Havgry, Fredensborg, Nordsjælland. Tæt på Hillerød, Helsingør og Hørsholm.
Velkommen!

© Copyright Jette Havgry.

Privatpraktiserende ID-Psykoterapeut MPF Jette Havgry HD(A)| Stationsvej 7, st. | 3480 Fredensborg | Tlf.: +45 26 52 45 18 | jettehavgry@gmail.com